Praktik hos Sistie i 6 måneder

Sara og Sophie, begge 23 år, læser på linjen ’Smykke, teknologi og business’ på Københavns Erhvervsakademi KEA. De har gennemført et praktikforløb på 6 måneder hos Sistie.

 

 

Hvorfor blev praktikforløbet hos Sistie?

Sara: Størrelsen på virksomheden og placering –  at det er en virksomhed i stedet for en butik var også vigtigt for mig. Jeg ønskede at lære noget om branding strategier, promotion og sociale medier. Derudover er det nogle flotte smykker.

Sophie: Jeg ønskede at lave smykker, men også lære noget om markedsføring. Sistie har designteam i Danmark, så her kunne jeg komme tæt på designprocessen også.

En dag hos Sistie 

Det har været travlt hos Sistie de sidste 5 måneder. Sara og Sophie har stiftet bekendtskab med mange forskellige slags opgaver. Man ved aldrig helt, hvordan dagen kommer til at se ud. Det handler om at have mange bolde i luften og altid være omstillingsparat, men det er også det, som gør det spændende.

Sara: Jeg har fået rigtig meget ansvar og indflydelse på Sistie, så jeg har følt at mit arbejde blev værdsat og at jeg blev anerkendt. Det har været rigtig rart.

Sophie: Jeg blev nogle gange lidt nervøs i starten og følte, at jeg ikke helt var voksen nok til at tage så store beslutninger. Sistie lærte mig at hvile i mig selv og stole på, at jeg har styr på det.

 

 

Er det hårdt at være i praktik?

 Pigerne har også følt det pres, som der nogle gange er hos Sistie. Selv som praktikant bliver man en integreret del af arbejdsprocesserne og der er deadlines der skal nås.

Sophie: Jeg føler mig presset, når de andre er pressede. Du har ikke bare dit eget område; du er med i det hele.

Arbejdsopgaverne hos Sistie

Der er mange forskellige ting at se til og praktikanterne får lov til at være en del af det hele. Man henter ikke bare kaffe eller går ud med papkasser, men man får lov til at være med i alt det samme, som de ansatte også laver.

Sara: Det har været rigtig blandet. Tælle varer op, poste content på deres sociale medier, tage billeder, holde events, designet smykker. Vi har også lavet en julekalender for Sistie. Vi har virkelig været inde over det hele, hvilket var fedt.

Det overraskende ved praktik

I praktik er det ikke skolens glansbillede, men den virkelige verden man møder. I skolen er alt automatiseret, teknisk og processen er fejlfri. I skolen er der meget struktur, men i den virkelige verden har man nogle gange 5 minutter til at tage en beslutning og så skal man videre.

Det er hårdt arbejde at drive virksomhed og der er så mange ting som skal tages af, som man ikke altid tænker på – hos Sistie får man indblik i det hele.

Praktik hos Sistie og planen for fremtiden?

Sara: Det har været meget lærerigt. Det har været rigtig fedt at se, hvordan de driver virksomheden og hele processen med Sistie lanceringen.

Pigerne så Sistie blive vækket til livs fra blot en idé. Det bliver helt mærkeligt, at de to piger ikke er der mere.

Sophie: Det er et rigtig godt indblik i at starte selvstændigt. Vi har fået rigtig meget viden om helt konkrete ting også, som kan hjælpe os rigtig meget i fremtiden. 

Pigerne kunne godt tænke sig at starte deres egen smykkevirksomhed en dag. Praktikken hos Sistie var et rigtig godt springbræt til for de to piger, som kommer til at savne deres tid her.

 

 


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer først vil være synlige når de er godkendt

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post